RECEPIES


















   
RESEPI TART BUAH-BUAHAN UNIK

BAHAN-BAHAN TART
350 GM TEPUNG GANDUM - PERTAMBAHAN TEPUNG JIKA PERLU 
( tepung guna capwau atau cap sauh)
50 GM TEPUNG JAGUNG
60 GM GULA KASTOR 
250 GM  BUTTER
1 BIJI KUNING TELUR
1 SUDU KECIL ESEN VANILLA

INTI
JEM NANAS

BAHAN PENGILAT
KUNING TELUR
PEWARNA
CARA MEMBUATNYA

1.   SEBATIKAN GULA BERSAMA BUTTER
2.   MASUKKAN TELUR &  ESEN VANILLA
3.   MASUKKAN TEPUNG & GAUL RATA
4.   BENTUKKAN DOH MENJADI BUAH-BUAHAN
5.   BAKAR TART SUHU 180'C SELAMA 15-25 MINIT
6.   SAPUKAN BAHAN PENGILAT
7.   BAKAR SEMULA 180'C SELAMA 4 MINIT
NOTA:

1.  6-7 GM SATU RM0.50  -  HARGA TRMASUK BEKAS CONTAINER
2.  10 GM SETIAP SATU RM0.70 -  HARGA TRMASUK BEKAS CONTAINER SESUAI MASUKKAN DALAM KOTAK COKLAT AKAN DICAJ RM1 SEKALI  DENGAN  BEKAS  CONTOH:  35 BIJI DALAM CAVITY KOTAK COKLAT CAJ RM35


























Comments

Popular Posts