RESEPI TART BUAH-BUAHAN UNIK
BAHAN-BAHAN TART
350 GM TEPUNG GANDUM - PERTAMBAHAN TEPUNG JIKA PERLU
( tepung guna capwau atau cap sauh)
50 GM TEPUNG JAGUNG
60 GM GULA KASTOR
250 GM BUTTER
1 BIJI KUNING TELUR
1 SUDU KECIL ESEN VANILLA
INTI
JEM NANAS
BAHAN PENGILAT
KUNING TELUR
PEWARNA
CARA MEMBUATNYA
1. SEBATIKAN GULA BERSAMA BUTTER
2. MASUKKAN TELUR & ESEN VANILLA
3. MASUKKAN TEPUNG & GAUL RATA
4. BENTUKKAN DOH MENJADI BUAH-BUAHAN
5. BAKAR TART SUHU 180'C SELAMA 15-25 MINIT
6. SAPUKAN BAHAN PENGILAT
7. BAKAR SEMULA 180'C SELAMA 4 MINIT
NOTA:
1. 6-7 GM SATU RM0.50 - HARGA TRMASUK BEKAS CONTAINER
2. 10 GM SETIAP SATU RM0.70 - HARGA TRMASUK BEKAS CONTAINER SESUAI MASUKKAN DALAM KOTAK COKLAT AKAN DICAJ RM1 SEKALI DENGAN BEKAS CONTOH: 35 BIJI DALAM CAVITY KOTAK COKLAT CAJ RM35
|
Comments
Post a Comment